The Black Beauty Of DirtRacers

Alla inlägg den 20 april 2007

Av Robin Lundberg - 20 april 2007 23:02

Ja, gott folk. Tredje året närmar sig.


Funderar tillbaka på 2005, det år som Robin fick sin första riktiga MX hoj, en begagnad Kawasaki KX 65 -02.

Det året startade på Västergidsjömon, långt innan snön hade vett att försvinna i Klingre...

Knackliga växlingar, omkull, omkull, omkull, griin, gråt... Blod, svett och tårar kort och gott. Men en järnvilja.


Snön tinade sedermera, och morfar kom på Klingre för att titta, och såg nånting speciellt... Dag ut och dag in gick pappa och morfar i skift på Klingre knattebana och pekade villigt "växel upp" och "växel ner"    :-)

Tillslut en dag sa morfar: "-Finns det ingen människa som har en Intercom att låna ut??" *haha*


Strax efter detta kom en gäståkare från SMK Uppsala till Klingre en kväll, en grabb i samma ålder som körde KTM, å jisses vad han körde tyckte vi då... Morfar frågade lite om utväxlingen, och fick en ide´:

Vi sätter 14 kugg fram istället för original 13. Å genast blev körningen en annan... Så började den här detalj-jakten.

Strävan efter att alltid ha maskinen så toptuned som bara möjligt är utifrån Robin och hans sätt att vara och köra.


Sedan bar det iväg till ett träningsläger I Njurunda... Oj,oj,oj... bodde på hotell gjorde vi.

Pappa han var tvungen att åka till Värmland på arbete i en månad, så Morfar följde med oss dit, och tur var väl det..

När pappa kom hem, en månad senare och tittade på träningen hade han gråten i halsen. THE BLACK BEAUTY hade formats...


Strax därpå kom FMF pipen, vilken gav honom ett jämnare drag från botten och genom hela registret, och modellering med drevningarna, 13-47, 14-47, 14-46, 13-46 osv...


KM 1 den 19 Juni på Klingre blev han braksist, punkt slut.


På mitten av sommaren började Robin träna på Norabygden och i Augusti det året fick Robin en ny hoj, en -05:a.

Drevningen det året stannade på 14-46, och med FMF pipen, K&N luftfilter och en svartplastad hoj.

Med detta blev han 1:a på Klingre KM den 20 Augusti, och total 2:a på KM i Norabygden den 17 September, med samma poäng som totalettan: 119 P.


Då kom den Nationella tävlingspremiären: Jämtfräsen i Strömsund / Krokom. Japp, lasta in dubbla hojjar i Cheven, och koppla på en lånad Polar 470 -77, och iväg.

Mormor, Morfar, Birger och Morbror Peter kom också.

Heat 1 - 9:a, och inför heat 2 ställde PUCKO-MORSAN framhjulet en halvmeter från grinden - frånfallande, vilket resutlerade i en megastegring och sist ut från starten efter att ha ramlat. Halvvägs in i heat 2 kom Robin in gråtandes, och ville inte köra mer... Det är OK sa jag, men om du kör tills du ser målflaggan får du iallafall poäng, annars blir du poänglös. -DÅ SKA JAG KÖRA ropade Robin, och iväg... Man kunde lätt ha planterat akvariefisk i glasögonen.  Heat 2 slutade som 13:e.

Dagen efter i Krokom - banan med den konstanta londondimman på morgonen, tittade Robin ut och sa att han inte ville vara med. Helt OK sa jag, vi tittar på de större då när vi liks är här. Efter ett tag frågade Robin: "-När öppnar dom banan på morgonen, mamma?" "-Typ, 8 sa jag, men inte idag eftersom det är tävling" "-Då får man inte friköra idag då?" frågade Robin. "-Nej, men du får 15 minuters träning på banan och 5 minuters startträning, precis som i går" sa jag. "-Då ska jag vara med" sa Robin.

Heat 1 gick hyfsat, och i heat 2 krockade han och hamnade i sjukstugan. Totalsist den dagen, men pokal fick man ändå.

Med detta i bagaget lämnade Robin Jämtland 2005.


2006 startade med ett Dygdläger tillsammans med Sebbe i Falköping under Påskhelgen. Efter detta 1:a Maj utställningen i stan, som genererade en Pokal för bästa Monter. Sedan fick vi vänta tills den 8 maj innan banan öppnade, och helgen efter detta var det dags för nästa Dygdläger - en månad senare.


Sen löpte träningarna på, NordCup i Umeå - 2:a, GeneralCup i Njurunda - 5:a, NordCup i Piteå - 7:a, Träningsläger i Nora, HKMX 4 All i Nora - 3:a, NordCup i Sorsele - 1:a, åsså tillbaka till Jämtland och Jämtfräsen - Strömsund - 1:a och Krokom - 1:a, GR Sanering i Gävle - 4:a (med en spräckt tand.) GeneralCup i Söderhamn - 8:a (Med en dags körning - 3:a för dagen).

Ett år senare. 27 träningspass senare. 3 läger senare.


Om Guldhjälmen hade ingått i DM räkningen har han blivit officiell Distriktsmästare 2006. I våra hjärtan blev han det ändå.


Robin avslutade tävlingssäsongen med att ta en 2:a plats på KM i Nora.


Säsongen 2006 var turbulent på många sätt, inte minst i vårt förhållande till ÖMK. Fel och brister påpekades, ingen gjorde någon åtgärd, banan fick spansk flagga, morsan blev utesluten, mamma och morfar totalkränktes på årsmötet av 79 st inköpta kärringar i nylonstrumpor.

Mest av allt kränktes Robin, för att ingen annan någonsin kommer att kunna köra i kapp honom i Klingres regi, och med lika hoj - och det såg dom.

Enbart för att det sedan skulle få visa sig att mamma och morfar hade rätt. På alla punkter. Allt de slitit för, 80 barns säkerhet och liv visar sig vara sanning. Jag slipper stå där med hundhuvudet. Gör det Ni som förtjänar det.


Nu är 2007 på G. Ny hoj - KX 85 2006. Svart plast. HGS system först - DEP nu. K & N Luftfilter. Monsterdekaler. Ny Soft fjäder i dämparen. Dämpning & Fjädring by: Hedström Racing.


Jon, Jimmy, Sebbe, Melle, Henke, Freppa, Christoffer, Tommy, Rasmus, Marcus, och många fler kompisar - ännu en sommar.


Tacka Gud för NORABYGDENS IK!

Tacka Gud för MORFAR.. :-D


Fullt drag under galoscherna - Nu kommer The Black Beauty - igen!



/RaceMorsan


Ovido - Quiz & Flashcards